През октомври започва реконструкция на Цар-Симеоновата градина
През октомври започва реконструкция на Цар-Симеоновата градина / netinfo

Община Пловдив е подписала договор за реализация на проект за „Изграждане на зелена и достъпна градска среда", който включва реконструкция на Цар-Сименовата градина.

Сумата, която местната администрация ще усвои по ОП"Регионално развитие", възлиза на 5 млн. лева, като отделно от фонд „Флаг" Общината ще вземе 3 млн.лева за изграждане на паркинг под Пеещите фонтани, които са част от проекта.

„В рамките на този месец ще бъдат избрани изпълнители на проекта, а същинската работа ще започне през октомври", обясни кметът Иван Тотев.

Паркингът ще бъде със 170 места и ще разполага с три входа и изхода, асансьор за хора с увреждания, както и автоматични бариери за контрол на достъпа.

Водните площи в Цар-Симеоновата градина, включително и езерото, ще претърпят основни ремонти. Предстои подмяна на коритата им, както и въвеждането на системи за пречистване на водата и контрол на различни водни ефекти.

В средата на парка е предвидено изграждането на огромен покрит павилион на площ от 100 кв.метра. На детската площадка пък ще бъде построена малка сцена за детски представления с 80 седящи места. Всички исторически паметници ще бъдат осветени, а прилежащите им площи облагородени. Елементите на съвременното изкуство ще бъдат демонтирани и изложени на специална алея до ул. „Филип Македонски".