Позорят безразсъдните шофьори на „Стена на срама”
Позорят безразсъдните шофьори на „Стена на срама” / Dariknews.bg

"Стена на срама" е неофициалното название на сайта www.300.bg, където всеки може да съобщи, дори и анонимно, за забелязано нарушение на правилата за пътна безопасност. Това съобщиха от младежките организации МИКЦ "Младежка зона" и сдружение "Отворена младеж" в Община Пловдив. 4% от съобщените нарушения на сайта са станали на територията на пловдивска област, а 3% са на автомобили с пловдивска регистрация.

Всичко това се случва в рамките на проект "300", който си поставя за цел да привлече към борбата с безобразията по българските пътища най-малко 300 смели млади българи. Според организаторите, така би се поставило ново обществено начало на нетърпимост към "бабаитите" на пътя. Младежите са на мнение, че проблемът  се корени в манталитета на българина, който с годините е станал безкрайно толерантен към ставащото около него.

Проект "300" е отворен за участие към широката общественост, като най-активните ще получат почетен медал, а двадесетте в челото на класацията ще споделят опита и вижданията си на специален семинар в края на пилотната му фаза.