/ iStock/Getty Images
Той е осъждан многократно за кражби
Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняем и задържа 22-годишен мъж за серия от грабежи над жени, съобщиха от обвинението.

Рецидивист нападна и ограби възрастна жена (ВИДЕО)

Той е обвиняем за това, че на 23 декември 2021 г. в условията на опасен рецидив е извършил грабеж спрямо 68-годишна жена, като отнел дамската ѝ чанта с намиращите се в нея вещи - портмоне, мобилен телефон, ключове и други, като използвал за това сила.

Към досъдебното производство са приобщени и още два случая с нападения над жени от обвиняемия в Пловдив. На 27 януари той отнел чрез издърпване дамска чанта от 53-годишна жена, след като я съборил на земята.

В чантата имало 350 лева и други вещи. На 31 януари той нападнал и трета жена, която също съборил на земята, дърпал раницата й и я заплашвал. Пострадалата успяла да избяга и бил подаден сигнал в полицията.

Осъдиха на затвор двама за грабежи в София

Грабежите са били извършени около 20:00 часа, докато жените се прибирали от работа към домовете си в широкия център на града. Мъжът е задържан на 7 февруари -  първоначално за 24 часа, а впоследствие и за 72 часа.

По искане на прокуратурата, съдът определи мярка за неотклонение - постоянен арест спрямо него. Той е осъждан многократно за кражби. За последно е излязъл от затвора през декември 2021 г.
БТА