/ iStock/Getty Images
Осъдиха 28-годишен мъж на година и 6 месеца затвор и 20-годишен мъж на година и 3 месеца „лишаване от свобода“ за грабежи.

На 21.02.2021 г., около 20,48 часа, обвиняемите влезли в магазин в София, ул. „Ивайло“. Обвиняемият В.С. насочил носения от него пистолет срещу служителката на магазина Р.М., а след това я съборил на земята. През това време, обвиняемият Д.С. насочил носения от него пистолет срещу касиерката Т.Т., като ѝ казал: „Дай парите!“ и взел сумата от 230 лева от чекмедже, ползвано като каса в магазина.

На 2 март около 21,00 ч., двамата обвиняеми влезли в магазин на „Атанас Узунов“. Единият насочил пистолета си срещу касиера и взел касата на магазина и 60 лева, които били в нея. След това двамата избягали от мястото на престъплението.

Извършиха банков обир в центъра на Атина

От събраните в хода на разследването доказателства и разпити на свидетели е установено, че осъдените при условията на продължавано престъпление, с две деяния са отнели чужди движими вещи, с намерението противозаконно да ги присвоят, като употребили за това сила и заплашване.

Двамата обвиняеми са осъждани за други престъпления.

Те признали вината си и след споразумения, одобрени от Софийски районен съд, са осъдени на „лишаване от свобода“ за срок 1 година и 6 месеца (за В.С.) и 1 година и 3 месеца (за Д.С.) при първоначален „общ“ режим.

Споразумението има последствие на влязла в сила присъда и не подлежи на обжалване.