/ / iStock/Getty Images
Пловдивската полиция затяга мерките по пътищата и в заведенията в града под тепетата и областта преди студентския празник - 8 декември. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР. 

Близо 2000 студенти очакват на 7 и 8 декември в Пампорово

В Пловдив и региона полицейското присъствие около ресторанти и барове, където ще има празнуващи студенти, ще бъде засилено и в случай на необходимост, младите хора ще могат веднага да се обръщат за помощ от силите на реда.

На предварителни срещи със собствениците и управителите на обектите, както и с представителите на охранителните фирми са разменени контакти за бърза реакция при необходимост. Проведени са инструктажи и стриктно ще се следи в заведенията да не се допускат непълнолетни, посетители с огнестрелни и пиротехнически изделия. 

В дните около празника е създадена организация и за осигуряване на безопасността на движение по пътищата на обслужваната територия. Полицейските екипи ще следят за управление на моторни превозни средства от неправоспособни водачи или от шофьори, употребили алкохол или наркотични вещества.

При проверките служителите ще бъдат  безкомпромисни към онези участници в пътното движение, които грубо нарушават Закона за движение по пътищата и с поведението си създават опасност за останалите.