цигари
цигари / ThinkStock/Getty Images
Специализирана полицейска операция срещу контрабандата на акцизни стоки бе проведена от служители на пловдивската полиция. Общо са иззети над 7500 къса цигари, близо 33 килограма насипен тютюн, 200 килограма начупена листна маса и 10 литра алкохол, всички без български бандерол.
 
В областния град са били проверени два магазина на ул. “Струма” и на бул. “Никола Вапцаров” и две къщи в квартал “Столипиново”. Инспекции са извършени също в кафене в Куклен, частни адреси в Асеновград, Хисаря и селата Христо Даново и Калековец, а в село Ягодово била засечена улична търговка на нелегални папироси.
 
Задържаха голямо количество нелегални цигари и тютюн в Пловдивско

По-голямата част от безакцизния тютюн – 13 килограма в насипно състояние и 200 килограма начупени листа, била открита в дома на 41-годишен пловдивчанин на ул. “Грамос”, а в жилището на негова 57-годишна съседка на ул. “Бъндерица” са намерени близо 800 къса саморъчно свити цигари и 6 машинки за пълнене на заготовки.
 
Над 20 000 цигари бяха конфискувани след спецакция

От цигарите значително количество – 2500, били конфискувани от търговски обект на бул. “Никола Вапцаров” в Пловдив. Да предлага за продажба 1420 папироса пък в Ягодово била заловена 61-годишна жителка на областния град.