По-ниски цени на билетите обеща новият превозвач на Пазарджик
По-ниски цени на билетите обеща новият превозвач на Пазарджик / Dariknews.bg

По-ниски цени на билетите по междуградските линии и по-добро качество на услугата ще предложи на жителите на Пазарджик новият превозвач на общината "Хеброс бус". Това обеща управителят на фирмата Веселин Дошков. В Пазарджик ние влизаме не в обран, а в разоран бостан, с тази метафора Дошков обясни състоянието на транспорта в града и общината. Дошков заяви, че спрямо пътниците е прилаган ценови геноцид и те са били принудени да търсят други форми на превоз, визирайки незаконните таксита, които дублират масово курсовете по междуградските линии.

Целта ни е преди всичко да предложим по-поносима цена за пътниците, сравнително добра услуга и по този начин да възстановим доверието на хората, по отношение на транспортните оператори в общината, обясни Дошков. В Пазарджик на практика няма автогара, така управителят на "Хеброс бус" коментира и проблема с единствената автогара в града. Той нарече автогарата на общинския център паркинг и заяви, че ако фирмата спечели след 6 месеца конкурса за превози ще предложи на Община Пазарджик да бъде построена нова съвременна и модерна автогара на града. Идеята ни е за публично-частно партноьроство по този проект, каза още Веселин Дошков. 

От 12 декември "Хеброс бус" започва да вози в Пазарджик по двата основни пакета от транспортната схема. В движение ще бъдат пуснати общо 60 автобуса, като голям процент от тях са произведени през 2009-та година.