/ iStock/Getty Images
Община Пловдив създаде онлайн банка за привличане на медици в борбата с COVID-19, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

Община Пловдив продължава да набира доброволци медицински специалисти, които да се включат в борбата с ограничаване разпространението на коронавирус. За целта вече има специален електронен формуляр на сайта на общината, който желаещите трябва да попълнят. Данните на доброволците се събират от дирекция "Здравеопазване", които ще послужат за нуждите на общинските здравни заведения и COVID-зоните, обособени в Диагностично-консултативните центрове.

Липса на средства и легла - причините за провала на първата COVID-болница (ВИДЕО)


Най-важни са лекарите и всяка оказана им помощ е изключително належаща, защото човешкият живот и здравето на нашите близки са безценни. Липсата на достатъчно медицински специалисти затруднява работата в болниците и по-бързото подобряване на състоянието на заболелите. Затова призоваваме всеки, който желае и има медицинско образование или е студент по медицина, да се включи, за да обединим усилия срещу невидимия враг, срещу който се изправят хората от България и цял свят, посочват от общината.

Община Пловдив апелира гражданите да спазват всички противоепидемични мерки за по-бързото справяне с пандемията и икономическите, социални и здравни последици от нея.