Пловдив се потапя в света на йога
Пловдив се потапя в света на йога / freeimages.com
Международният ден на йога в Пловдив
80138
Международният ден на йога в Пловдив
  • Международният ден на йога в Пловдив

Международният ден на йога се отбелязва днес за първи път в България . Денят бе избран, след като в края на миналата година над 170 страни, по инициатива на Индия, се обединиха около възгледа, че йога може да промени към по-добро начина на живот на хората и да събуди у тях чувството за отговорност, с което да допринесе за разрешаването на световните проблеми. Това разказа в ефира на Дарик директорът на Пловдивски културен институт, автор и създател на Център "Промяна", йога-инструкторът Марияна Стракова.

В деня на лятното слънцестоене различни организации, йога клубове, студия, преподаватели и последователи от цялата страна се обединяват, за да споделят знания, опит и мъдрост за духовната, умствена и физическа практика.

Серия от инициатива подготвя Пловдивския културен институт (ПКИ) под патронажа на Посолството на Република Индия в България в лицето на посланика Раждеш Сачдева по случай отбелязването на Международния ден на йогата.

Поставяме началото в 7:00 часа на 21 юни с практика на открито, като всички участници се събираме заедно на площад „Съединение”, за да посрещнем първите лъчи на Слънцето, като символ на единство и обединение, обясни Марияна. Тя отбеляза, че 12 йога пози ще бъдат повторени точно 108 пъти. След сутрешният поздрав към Слънцето, следват десетки инициативи до края на деня.

От 10 до 20 часа в Пловдивския културен институт ще има различни практики, йога класове, уъркшопи и лекции по теми свързани с Йога и Аюрведа, като това, как да практикуваме йога в офиса, благотворното въздействие на терапевтичната йога и как да медитираме по метода на Шри Чинмой. Различни преподаватели ще представят йога за деца и родители, йога за бременни, както и йога по двойки и йога на смеха. Пловдивчани ще могат и да си закупят био продукти и да опитат от автентичната индийска кухня.

/Цялата програма и участниците в събитието, може да видите ТУК/

В инициативите по повод Международния ден на йогата могат да се включат всички без значение от пол, възраст и опитност, отбеляза Марияна.

За практическите занимания е необходимо участниците да са с подходящо облекло. Препоръчително е да носите лични постелки, както и да заявите предварително място за избран от вас клас на 032/66 44 33 или 0884 777 050 или на ki_plovdiv@abv.bg

Входът за всички практики и лекции е безплатен.

Пловдив се потапя в света на йога
netinfo