Парите от  гаражите да се усвояват по преценка на районните кметове
Парите от гаражите да се усвояват по преценка на районните кметове / netinfo
Средствата от събирането на таксите за гаражи да бъдат разпределяни по различни направления, а не само за инфраструктура е новото предложение, което всички районни кметове на Пловдив са внесли за разглеждане в Общински съвет, потвърди за Дарик радио кметът на район „Тракия” Гиньо Матев. Несъмнено улиците се нуждаят от ремонт, но средства за изграждане на детски площадки и благоустройство на районите също не достигат, коментира Матев. Внесохме това предложение и разчитаме, че ще бъде прието с мнозинство на следващата общинска сесия на Местния парламент, допълни той.

В средата на следващата седмица предстои изграждане на сонда в район „Тракия”, която ще да даде възможност на жителите да черпят вода за поливане на тревните площи.

Акцията ще се осъществи с безвъзмездното съдействие на Военно поделение 44 220, което ще изпрати специален екип за извършване на процедурата. Разчитаме на такива хора за подкрепа, защото средствата да осигурим по-добри условия за живот на гражданите не достигат, коментира още Матев.