ДЕФИЛЕ на младото вино
ДЕФИЛЕ на младото вино / netinfo
Дефиле на младото вино
95322
Дефиле на младото вино
  • Дефиле на младото вино
Началото на 9-тото издание на фестивала „Дефиле на младото вино“ ще бъде дадено от 14.00 часа в Стария град на ул. „Съборна“ № 2-4. То ще бъде предхождано от Дионисиево шествие, което ще тръгне в 13.00 часа от пл. „Стефан Стамболов“ и ще бъде с участието на фолклорен ансамбъл „Тракия“. При неблагоприятни климатични условия началото ще бъде на Римския стадион, уточняват организаторите.

Участниците в предюбилейното издание на винения форум са 42-ма. Щандовете им ще бъдат разположени на 15 локации. Както участниците, така и локациите всяка година се увеличават. Миналия ноември фестивалът е имал над 18 000 посетители, като тази година се очаква те да бъдат повече.

И тази година дегустациите ще стават с помощта на жетони, които гостите на дефилето ще могат да си закупят на място в Стария град. Специализирано жури ще оценява младите вина на участниците. Ще има и награда на публиката, която ще бъде излъчена благодарение на анкетните карти, които посетителите ще имат възможност да попълват.   

Една от новостите в тазгодишното издание е провеждането на икономико-социално проучване за ползите от фестивала. То ще се извърши с помощта на студенти от ПУ "П. Хилендарски", като резултатите от него се очаква да се обработят за около месец. Тогава ще видим, че освен изпитото вино и посещението на музеи в Стария град, гостите имат и други ползи от присъствието си, коментира за Дарик инж. Любозар Фратев - организатор на винения фестивал.

Фестивалът "Дефиле на младото вино" е запазена търговска марка, регистрирана от Съвета по туризъм в Пловдив, за организиране и провеждане на дегустации на млади български вина в рамките на последните петък, събота и неделя на месец ноември в различни къщи и на указани открити площи в Стария град. 

Чуйте повече от прикаченото аудио.