район Централен
район Централен / район Централен
Учениците от 6 Д клас на СУ „Свети Патриарх Евтимий“ участваха в открит урок в общинския разсадник край Пловдив на тема Нашето биоразнообразие, нашата храна, нашето здраве”. Това е и мотото на Международния ден на биологичното разнообразие (IDB) 2019 г., който традиционно се отбелязва вече 26 години.

Заедно с кмета на район „Централен“ Георги Стаменов, представители на ОП „Градини и паркове“ и на дирекция „Екология и управление на отпадъците“ към Община Пловдив децата се запознаха с ролята на биологичното разнообразие за благоденствието на човека. Под формата на​ викторина от въпроси децата научиха​ за особеностите на биоразнообразието, чийто дом е нашия град. Шестокласниците се включиха в изучаването на процеса на  събиране на  семена, отглеждането на фиданки в разсадника, създаването на нови зелени площи и необходимостта от тях за доброто качество на живот, осигуряване на местообитание за множество видове и регулиране на  местния климат.  Денят на учениците премина с много усмивки, затвърдени знания  и приятни впечатления. 

Пътуването на участниците до разсадника беше осигурено от фирма „Хеброс бус“ АД, която приветства инициативите за екологично образование на младото поколение.