/ Снимка: Дарик, архив
Около 30 000 лв. били откраднати от дома на 64 – годишен мъж от чепеларското село Хвойна, съобщават от полицията в Смолян. Според думите на потърпевшия, сериозната сума е изчезнала мистериозно в рамките на четири дни, като за последно той видял парите на 27 август. Банкнотите били скътани от мъжа уж на тайно място в дома му. Когато обаче ги потърсил в четвъртък вечерта, от парите нямало и спомен. На другия ден подал жалба в полицията.

По първоначални данни, в жилището е проникнато през незатворен прозорец на първия етаж на къщата. Щетите са в процес на изясняване. По случая работят служители на РУ-Чепеларе.

За поредния обир на туристи в района на скалния феномен „Чудните мостове“ край Чепеларе съобщават още от полицията. Този път, по сред бял ден били обрани две туристки от Словакия и Бургас, които били паркирали автомобила си "Мазда", в близост до паркинг на Скалните мостове. Откраднати са дамско портмоне с лични документи, дебитни и кредитна карти, пари около 200 лева, както и лаптоп "Asus", оставен на задната седалка на автомобила, собственост на 49 – годишната жена от Бургас. Спътничката й, 53 – годишна жена от Словакия се е простила с дамски козметичен несесер, с козметични принадлежности и златен синджир, с висулка с диаманти, който е бил оставен в багажното отделение на автомобила. „Колегите работят по изясняване на обстоятелствата и евентуалните извършители“, коментира говорителката на полицията в Смолян Цветелина Черкезова. В средата на август, отново на същото място, бяха открадната дамска чанта, с документи, 300 лв. и мобилен телефон, като те също бяха оставени в лек автомобил.