/ Дарик архив
Кулинарна купа
97041
Кулинарна купа
  • Кулинарна купа
Осем отборни екипа и 14 индивидуални участници от цялата страна мерят сили на „Национална кулинарна купа“ 2018, която се провежда в Международен панаир - Пловдив. Сред фаворитите в надпреварата са и студенти от Института по кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт –  Варна. Младежите се състезават в различни категории в конкурс за инициативата „Готвач на България“. 

Варненският кулинарен институт излъчва както индивидуален, така и отборен състезател. Темата за отборните състезатели тази година е „Иновация – трактовка на популярни френски ястия“, а за индивидуалните състезатели – „Модерна класика – българска история“, разказа за Дарик Павел Йорданов от отдел "Маркетинг" на Висшето училище по мениджмънт.   

Важно е как студентите ще се представят както на отборно, така и на индивидуално ниво, категоричен бе шеф Васил Якимов, който се състезава в конкурса "Модерна класика - българска история".

Интересното е, че в отборното представяне участват студенти от България, Ирландия и Доминиканска република, част от тях с опит от Мишлен ресторанти, което се случва за първи път в състезанието „Национална кулинарна купа“, обясни шеф Калоян Колев.

Форумът се организира от „Българската асоциация на професионалните готвачи“. Сред известните експерти, които присъстват, са шеф Иван Манчев и шеф Андре Токев. 

Чуйте и от репортажа в приложеното аудио.