Пловдив
Пловдив / netinfo
От днес пет автобусни линии от градски транспорт на Пловдив ще возят пътници до полунощ. Удължаване на маршрутите на 1, 6, 12, 21 и 44 беше прието от ОбС на града на 21 май. 

Новото разписание ще осигури по една линия за всеки от районите на града, която да изпълнява и късни курсове. Освен това, след 20.00 часа автобусите по петте линии ще се движат по-начесто.

Броят на автобусите с номера 6,12 и 21 се увеличава на 10, на единицата – на 11, а на 44 - на 8.

Припомням, че нововъведението стана възможно след като след като в Бюджет 2018 на Пловдив бяха заделени още 1 милион лева към 5-те милиона лева, които градската управа дава годишно като компенсации на фирмите-превозвачи в града.

От градската администрация съобщиха, че новите маршрутни разписания вече са въведени в електронната система за контрол на вътрешноградския транспорт. Актуализираната информация предстои да бъде публикувана в сайта на Община Пловдив в раздел „Транспорт“, където може да бъде видяно и виртуалното табло на масовия градски транспорт с налична информация за маршрутите, разписанията и пристигащите автобуси на всяка спирка,