Осмокласниците стреляли не в училище, а в междублоково пространство
Осмокласниците стреляли не в училище, а в междублоково пространство / netinfo
В Професионалната гимназия по електротехника в Пловдив не е стреляно, в полицията не е получаван подобен сигнал. Това обяви началникът на Второ Районно полицейско управление в Пловдив комисар Валери Баранов по повод изнесената информация по медиите, че в училището са стреляли.

От полицията обаче уточниха, че срещу двама младежи с подобни имена има образувани дознания за това, че на 17 срещу 18 януари са произвели два изстрела в междублоково пространство, на улица „Копривщица”, и са изпочупени стъклата на два срещуположни апартамента на 11 етаж. Сигналът за това е дошъл от живущи на същия адрес.

При проведения оглед и оперативно-следствени мероприятия, непосредствено след инцидента, полицаите са иззели от двете непълнолетни момчета цилиндрична тръба с дължина 15 см и диаметър 1, 5 см. Назначена е и експертиза за това дали така нареченото самоделно оръжие може да произведе изстрел и дали е опасно.

В интервю за Дарик преподаватели от Професионалната гимназия по електротехника в Пловдив заявиха, че стрелбата е била на Младежкия хълм, а децата са се целили в учебника по география. След като са видели каква дупка може да направи самоделно направената тръба, заредена с истински малокалибрени патрони, те са я захвърлили.

Според полицията наказателна отговорност носят и тези, които са помогнали на учениците да направят оръжието.