Пловдив 2019
Пловдив 2019 / netinfo
Българо-американската комисия за образователен обмен „Фулбрайт“, фондация „Моят музей“ и Регионален исторически музей – Пловдив организират обучителен семинар по проект "Музеите като социални и образователни пространства" – част от програмата на "Пловдив – Европейска столица на културата 2019 ". Обучението е първо по партньорския проект с фондация „Пловдив 2019“ и е насочено към практическата работа на музеите с различни публики и в него ще вземат участие експерти и специалисти по комуникации от музеите от цялата страна. 
 
Домакин е Регионалният исторически музей. Водещи лектори са Тодор Петев (СУ "Климент Охридски") и Адриана Любенова (ПУ "Паисий Хилендарски”).
 
В рамките на семинара ще бъде представен и сборникът "Музейни експозиции и стандарти: Поглед напред". Изданието представя подбор на доклади от международна конференция, организирана в София през 2016 г. от Двустранната българо-американска комисия за опазване на културното наследство на България и спонсорирана от Посолството на САЩ у нас. Конференцията бе пряко предавана и в Пловдив.
 
Книгата ще бъде представена от 12.00 часа в сградата на Регионалния исторически музей на пл. „Съединение“ 1 от Анджела Родел – изпълнителен директор на комисия "Фулбрайт" и Тодор Петев, изпълнителен директор на фондация "Моят музей".