/ ThinkStock/Getty Images
Кметът на Пловдив Здравко Димитров получи годишната награда за принос в развитието на местното самоуправление на Националното сдружение на общините, категория голяма община.

Кметът на Пловдив поиска от правителството пари за почистване коритото на река Марица

Призът бе връчен на официална церемония, която се проведе в рамките на Годишната среща на местните власти за 2021 година, съобщиха от Общината. На сцената, за да получат заедно наградата, кметът покани и председателя на Общински съвет Пловдив Александър Държиков.

"Особено ми е приятно да приема тази награда. Тя е награда за всички, които работят в екипа ми, както и за всички общински съветници, защото без общинските съветници каквито и намерения да има един кмет нещата не биха се получили", каза в отговор Здравко Димитров, като пожела на колегите си от страната "да успяват да реализират най-доброто за своите общини".

В Пловдив: Превозвачи и община се договориха

Наградата за принос в местното самоуправление се връчва по критерии, свързани с въведени иновации в публичните услуги, поддържане на активен диалог с гражданите и сътрудничество с други общини от страната и чужбина, както и активно участие в дейността на НСОРБ.

Общо три общини са били отличени за приноса си в развитието на местното самоуправление. Заедно с Пловдив, но в категорията за малки общини, призът бе за Златица, при средните - за Поморие.