/ Доставени са първите нови автобуси в рамките на проекта за интегриран градски транспорт
Градският транспорт няма да спре да обслужва пътници
Градският транспорт в Пловдив няма да спре на 10 септември, стана ясно след като превозвачите и общината се договориха за покриване на загубите  им.

Средствата са над 2 милиона лева и са натрупани от началото на годината досега. Те ще бъдат осигурени от общинския бюджет, а за целта ще бъде внесена и извънредна точка в първата за септември сесия на Общинския съвет.

Кметът Здравко Димитров заяви, че Община Пловдив е длъжна да намери тези средства, защото никой не би могъл да предвиди COVID-кризата.

Превозвачи искат оставката на директора на ОП „Организация и контрол на транспорта“ в Пловдив

Превозвачите трупат загуби от курсовете, от покачването на горивото, от малкия брой пътници, припомни той и обеща, че и за в бъдеще ще бъдат заложени пари за евентуални загуби. Ако има пак COVID-криза, те ще им бъдат дадени, обясни Здравко Димитров.

Точната сума за компенсация на превозвачите ще бъде изчислена допълнително, а транспортните фирми запазват стачната си готовност.

Превозвачите ще присъстват и на сесията на ОбС, за да обяснят пред съветниците за финансовото им състояние и загубите, които търпят.
 
БТА