/ Мечи Чал, архив
Община Чепеларе зае второто място за планински туризъм през 2017 година след ожесточена надпревара. Това стана ясно, след като Министерството на туризма връчи вторите Годишни награди на официална церемония, която се състоя в София. На събитието присъстваха посланици, народни представители, министри, кметове, представители на бизнеса, туристически организации, медии и др. Отличието бе връчено на кмета Славка Чакърова.

Община Чепеларе показва положително развитие в тази насока. За следващата година намеренията са за участие в повече категории. „Полагаме неимоверни усилия, за да защитим името си за гостоприемство в четири сезона и бранда „Зеленото сърце на България", посочи Чакърова.

Победителите в Годишните награди в туризма се оценяваха в 16 категории на два етапа. Победителите в различните категории се определяха на база онлайн гласуване, като за планински туризъм на първо място стана Банско с 54% гласували потребители, на второ място е Чепеларе с 17,85% и на трето място – Сапарева баня – 7,30%.