„Обществен съвет“ се обяви срещу ремонтите на Античния театър
„Обществен съвет“ се обяви срещу ремонтите на Античния театър / снимка : Виктор Кадири/ Дарик радио Пловдив/ архив

Община Пловдив трябва да се откаже от идеята си за ремонт при северната страна на Античния театър и да изготви стратегия за управление на съоръжението. Около тази идея се обединиха представители на Обществения съвет по култура и културно наследство по време на последното си обсъждане за опазването, експонирането и социализацията на Античния театър.

Според присъствалите на срещата, да се похарчат 300 хил.лева за изграждането на кафе-бар и временни постройки за билетен и информационен център е напълно излишно, особено при положение, че състоянието на сцената и съблекалните са трагични.

Бяха дадени различни примери за плачевното състояние на съоръжението, включително и случай, при който зад сцената е била опъната палатка, в която да се преобличат над 150 оперни изпълнителите по време на последния оперен фестивал.

Хората, събрали се на обсъждането, приеха резолюция за спиране на строителните дейности и пренасочването на парите за по-належащи ремонти в театъра.

 

Представители на община Пловдив не присъстваха на срещата, но за сметка на това, там бяха кандидатите за кметове Славчо Атанасов и Здравко Димитров, които обаче заявиха, че са там като обикновени граждани.