/ Петър Тодоров, Дарик Пловдив
Десетки междублокови пространства ще бъдат облагородени в „Централен“ през следващите две години
район Централен
97422
район Централен
  • район Централен
Десетки междублокови пространства ще бъдат облагородени в „Централен“ през следващите две години, съобщи в ефира на Дарик районният кмет Георги Стаменов.

„Зелена“ светлина за Дондуковата градина, проектът влиза за одобрение в НИНКН

До момента готови са 33 проекта, предстои изготвянето на още, допълни той
. Финансирането е осигурено от мащабната обществена поръчка на стойност 2,5 млн. лв., която администрацията на „Централен“ вече обяви.

„Централен” с ударен брой акции за репатриране от началото на 2018 г.

Освен обновяването на местата около жилищните сгради, тази и следващата година в района ударно ще се изграждат нови паркинги, ще се ремонтират компрометираните участъци от  уличната настилка, а там, където е нужно, ще се пренарежда паважа, допълни още Георги Стаменов.  

Строителното разрешение за реконструкцията на Дондуковата градина вече е излязло, а проектът за парк Бунарджика е изпратен в НИНКН за съгласуване. Очакванията на администрацията са през лятото да бъдат обявени обществените поръчки за избор на изпълнител за двата големи проекта на „Централен“, а през пролетта на другата година дейностите по реконструкциите да са приключили.

Георги Стаменов раздава награди за всички участници в конкурса за най-красива градинка в „Централен“

Кметът на район "Централен" покани всички пловдивчани и гостите на града на празника,
който организира кметството за 1 юни. Събитието е под надслов „С деца на тепе“ и ще превърне парк Бунарджика в притегателно място за Деня на детето.

Цялото интервю с Георги Стаменов чуйте в звуковия файл.