Новата власт: Пловдив не търпи слабо управление
Новата власт: Пловдив не търпи слабо управление / netinfo

От този миг ставам кмет на всички пловдивчани, включително и на тези, които гласуваха срещу мен, и на тези, които не отидоха до урните. Това е съдбата на всеки кмет и аз ще я следвам неоклонно, заяви новият кмет на Пловдив Славчо Атанасов минути след като подписа клетвения лист в зала Съединение на Историческия музей. Той заяви, че Пловдив е град, който не търпи слабо управление и си пожела да управлява така, че след 4 години негласувалите да са малцинство.

Първата сесия на новоизбрания Общински съвет бе ръководена от доайена на новите съветници – д-р Лидия Учкунова от ВМРО, и бе почетена от националните лидери на новата управлява коалиция – председателите на ГЕРБ Цветан Цветанов и на ВМРО Красимир Каракачанов. Областният управител Тодор Петков, вече бившият кмет Иван Чомаков и целият му екип, председателят на последните 2 състава на ОбС Страшимир Дочков, прокурори, депутати и съдии бяха в музея на Съединението.

Владиката Николай благослови новите съветници, кмета и районните кметове Райна Петрова, Здравко Димитров, Иван Тотев, Ина Филипова, Гиньо Матев и Александър Колев. Прати им ангел-хранител, който да възпира видимите и невидимите врагове , дай им мъдрост, сръчност и умения успешно да вършат своята работа, каза в молитвата си на Арахангеловден митрополитът.

Помнете, че древен и вечен е сам нашият град, а ние на всеки 4 години се изправяме пред пловдивчани, поръча на новите съветници досегашният председател Страшимир Дочков. Д-р Иван Чомаков поръча на новия екип да работи в единство с останалите институции, за да има успех. С гордост предавам в сигурни ръце кметския пост на Славчо Атанасов, каза Чомаков. Той благодари на всички институции, с които е работи два мандата и заяви, че на наследника му ще е по-лесно да управлява. Ние успяхме да спасим града от състоянието на свободно падане, мотивира прогнозата си Чомаков.