Биологичният баща е изявил желание да получи грижите за момчето
Каква ще е съдбата на 5-годишното дете от Пловдив, малтретирано с особена жестокост два месеца? Момченцето е с обезобразена глава и с наранявания по лицето. Заподозрени за посегателството са майката и мъжът, с когото тя живее под един покрив.

Успешно е преминала операцията на момчето. Екип от хирурзи на УМБАЛ "Свети Георги" е направила пластика на главата, където момчето е имало голяма рана. Присъдена му  е липсваща кожа, предава NOVA.

Насилие с особена жестокост: Обезобразеното дете от Пловдив е оперирано (ВИДЕО)

Детето е спокойно, поддържа се постоянна връзка със социалния работник, който е неизменно до него. Възстановява се добре, не е оставено само. Комуникира със социалния работник, разказа Донка Аргирова, директор на Дирекция "Социално подпомагане"-Пловдив.

„Бащата на детето е с него още от неделя, но не е официалният придружител в болницата”, каза Аргирова. Тя уточни, че първият сигнал за насилие над момчето е получен на 9 януари.

„До този момент няма никакви подавани сигнали, нито от личен лекар или от други институции, които момчето е посещавало. „Нещата, които са се случили са били след 9 декември.

Преди това няма признаци за насилие”, уточни Аргирова. По думите ѝ официален документ с диагноза аутизъм не е издаван. „Детето не е освидетелствано от експертна комисия.

С особена жестокост: Майка и приятелят ѝ обезобразиха 5-годишното ѝ дете

Предстои да му бъде направено, след като се възстанови напълно”, каза още тя. „Никой от хората, които са общували с детето не е подал сигнал до „Закрила на детето”, уточни Гергана Тошкова, директорът на институцията.

Тя добави, че след подаване на сигнала за насилие на 9 януари, майката не е попитала в кой център ще бъде настанено детето, както не е пожелала да го придружи. 

Биологичният баща е изявил желание да получи грижите за момчето. „Детето в момента е под мярка на закрила. До края на седмицата вероятно ще бъде изписано, ако възстановяването протича нормално”, добави Тошкова.
nova.bg