/ снимка: sxc.hu
След като превзеха зала „Арена Армеец“ в София, организаторите от Game Evolution пренасят емоциите и магията на видео игрите в града под тепетата. Най-големият фестивал за електронни спортове пристига в Пловдив за уикенда. Събитието ще се състои в Панаирна палата №2 и се провежда със съдействието на Община Пловдив.

„Пловдив е-Арена“ събира на едно място турнири по най-популярните игри в света. Общият награден фонд на фестивала възлиза на над 12 000 лева. Освен състезания, ще има и много забавления за посетителите – виртуална реалност, ретро аркадни игри, рейсинг, зона за мърчъндайз и специална фен зона, разказа Димитър Александров, създател и главен организатор на събитието.

Всеки фен, който закупи своя билет предварително онлайн, ще има достъп до специална VIP зона, откъдето да се наслаждава на шоуто от голямата сцена.

Гейминг видео съдържанието се разви експлозивно с нарастваща популярност на огромни видео платформи и вече е част от мейнстрийм културата. В днешно време най-мащабните гейминг турнири конкурират всяко спортно събитие, подчерта още организаторът на „Пловдив е-Арена“ .