/ Дарик архив
Предстои петото издание на Дефиле „Вино и гурме“, съобщиха от Съвета по туризъм в Пловдив. Фестивалът, който ще се проведе на 11 и 12 май в Стария град, популяризира българското вино и кухня и развива винения, кулинарния и културния туризъм в Пловдив вече пет поредни години.

Градски чатбот информира и упътва чуждестранните туристи на Пловдив

Докато отбелязваме титлата Европейска столица на културата и настъпващата пролет, производителите на вино представят в неповторимата възрожденска атмосфера на ресторантите и музейните къщи, както и галериите в Стария град, своите подходящи за сезона вина, а ресторантьорите подбират най-добрите ястия за тях.
 
Четвъртото издание на Дефиле „Вино и гурме“ през 2018 г. регистрира рекорден брой участници - над 8 000 души, сред които и много чуждестранни посетители.
 
Символичното откриване на пролетния сезон на виното ще се състои на 11 май, от 11:00 часа в началото на Стария град, съпроводено от богата музикална програма, след която по традиция организаторите ще поведат участниците на изключителна дегустационна обиколка, съчетаваща история, култура, вино и гурме.
 
Посочиха Пловдив за пример за инвестиционен климат и успешни проекти

Дегустациите са с начален час 11:00 и продължават до 19:00 часа, а в неделя - до 18.00. В двата дни на фестивала посетителите могат да се запознаят отблизо с историята на Пловдив и културата на виното и храната.
 
„Вечер на награждаването на участниците в Дефиле „Вино и гурме” е гала вечерята, на която се връчват наградите на експертната комисия за „Най-умело съчетание на вино и храна” на ресторантите и винопроизводителите, участници в събитието.
 
Съвет по туризъм-Пловдив и Община Пловдив организират Дефиле „Вино и гурме“ в активно сътрудничество с ОИ „Старинен Пловдив” и Университет по хранителни технологии - Пловдив, професионални гимназии и висшите учебни заведения, кетъринг-фирмите, и всички участници във винения бизнес, както и институциите свързани с културата и изкуството в града.