съд
съд / netinfo
Момченцето нямало здраво място по тялото си, показва аутопсията
Постоянна мярка "задържане под стража" наложи на пастрока, пребил едногодишния си доведен син, Окръжният съд в Пазарджик. 27-годишният Светослав Йорданов от квартал "Изток" е с повдигнато обвинение в умишлено убийство.

Прокурорът по делото Таня Мадина представи в съдебната зала потресаващи факти. Майката на убития Рашко - 30-годишната Мариана от село Триводици, често го оставяла на грижите на гаджето си, за да излиза и да проституира. Същото направила и във фаталния за детенцето ден - в четвъртък миналата седмица. Бебето обаче било силно привързано към нея и много плачело.

Мъжът му ударил няколко плесници, за да замълчи. След като това не помогнало, започнал да го налага с юмруци, после блъскал момченцето в ръба на спалнята.

Пастрок преби до смърт едногодишно момченце

Рашко изведнъж притихнал, а вторият му баща решил, че спи. После се опитал да го събуди и като не успял, разбрал, че е станало нещо лошо. Затова повикал линейка, която да закара момченцето в болница. Лекарите обаче били безсилни пред тежкото положение на умиращото вече дете.

Направената аутопсия показва, че Рашко е починал от тежка черепно-мозъчна травма. Беззащитното момче почти не е имало незасегната част от тялото. Съдебните медици са установили разкъсвания в гръдния кош, корема, крайниците.

Изводът е, че детето е системно малтретирано. В състоянието, в което е закарано в болницата, е можело да преживее не повече от час.

Обвиняемият Светослав Йорданов е осъждан четири пъти за различни предишни престъпления. Допреди година е бил зад решетките, излежавайки последното си към онзи момент наказание. Ако реши да обжалва постоянното си задържане, делото ще се гледа от Апелативния съд в Пловдив на 5 декември от 10.00 ч.