/ netinfo
Близо 800 000 лева са отделени за подобряване условията, в които работят служителите на МВР, а от еврофондовете са одобрени 160 млн. евро. С тях продължава настройването на инженерните съоръжения по границата и опазването на сигурността в страната и ЕС. Това съобщи вътрешният министър Валентин Радев в Пещера на церемонията по откриване на обновената сграда на полицията.

Високият гост с учудване отбеляза, че в Пещера вътрешен министър не е идвал от 45 години. Зарече се оттук насетне това да се промени и увери, че целта на МВР е да се осигурят не само по-добри условия на труд в структурите по места, но и повече сигурност за гражданите.

В неформален разговор с личния състав разказа, че като войник е служил в брациговското село Козарско. После попита служителите дали имат нови униформи и кубинки.

Сградата, в която се помещават полицейското управление и пожарната, е основно обновена и санирана по проект на стойност 789 698 лева. Освен това общината осигури още 25 000 лева за ремонт на санитарните възли и вътрешно боядисване. В знак на благодарност министър Радев връчи на кмета на общината плакет на МВР.

министър Радев откри обновеното полицейско управление в Пещера
netinfo

22 сгради на полицейски управления и дирекции ще бъдат реновирани по същия проект, съобщи още Радев. Стана ясно още, че днес в Хисаря той ще води среща на всички 28 шефове на регионални дирекции.

Една от темите във форума са резултатите от работата им през 2017-а и постигнатата ефективност в борбата с престъпността. Към пазарджишката дирекция Радев нямал съществени забележки.

В церемонията участваха още заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов, който е от Пещера, заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, главен инспектор Николай Николов, директор на ГД „Пожарна бездопасност и защита на населението“, директорите на ОД на МВР и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ в Пазарджик, областният управител Стефан Мирев, депутатът от ГЕРБ Десислава Костадинова, кметът на община Пещера Николай Зайчев, представители на местната администрация.