Младежи пострадаха при катастрофа в Смолян
Младежи пострадаха при катастрофа в Смолян / dariknews.bg/ архив

Трима пострадаха при катастрофа в Смолян, съобщават от полицията. Инцидентът става малко след 19 часа вчера на ул. „Невяста” в града.

Лек автомобил „Алфа Ромео”, управляван от 20-годишен смолянчанин, навлиза в лентата за насрещно движение и се блъска в движещата се лека кола „Фиат Стило”, управлявана от друг 32-годишен жител на Смолян.

При катастрофата е ранена 18-годишна смолянчанка, пътуваща в първата кола. Тя е настанена в болница с комоцио и травма на главата, но без опасност за живота.

Водачът на „Алфа Ромео”-то също е ранен, но се оттървава само с охлузна рана на главата. Медицинска помощ е оказана и на шофьора на блъснатия автомобил. Причината за пътния инцидент е движение с несъобразена със състоянието на пътя и релефа на месността скорост от страна на 20-годишния шофьор. По случая е образувано досъдебно производство.

Мъж и жена пострадаха при катастрофа на натоварено кръстовище в Пловдив. Към 13 часа вчера, между бул. „Македония” и ул. „Кукуш”, „Фолксваген”, управляван от 65-годишен пловдивчанин завива наляво, отнема предимството на движещия се направо джип и го блъска. Водачът на джипа е 40-годишна жена от Румъния. При катастрофата ранени са нарушителят и 44-годишна пътничка в лекия автомобил. Те са откарани в болница и по-късно освободени за домашно лечение. Няма данни за употреба на алкохол от водачите.

20-годишен младеж от Маноле пострада при друг пътен инцизент в с. Рогош. Към 17 часа вчера, лека кола „Фиат”, управлявана от 43-годишна пловдивчанка предприема неправилно изпреварване и навлиза в лентата за насрещно движение. Вследствие на това удря завиващия надясно „Хюндай”, упранляван от младия мъж. Той е настанен в болница и по-късно е освободен за домашно лечение. Няма данни за наличие на алкохол в кръвта на двамата водачи.