Млад мъж загина в катастрофа край Иганово
Млад мъж загина в катастрофа край Иганово / снимка: bgdnes.bg/архив

32-годишен мъж загина на място снощи към 22.50 часа след катастрофа в карловското село Иганово, научи Дарик.

Атанас Илинов Неризов от Сопот тръгнал да се прибира вкъщи пиян от празника на местната ловна дружинка по повод откриването на ловния сезон. Въпреки че приятелите му го уговаряли да не се качва пил, той седнал зад волана на мощния си „Мерцедес Е230“ комби и потеглил с мръсна газ от местността над селото, където се провеждал празникът.

Катастрофата е станала на изхода на Иганово в посока Сопот. Шофьорът поради прекалено високата скорост не удържал волана и се блъснал в паркиран пред къща "Фолксваген". От удара „Мерцедес“-ът се обърнал на една страна и се блъснал в насрещен дувар от лявата страна на пътното платно, а после и в крайпътно дърво.

32-годишният Атанас е загинал на място. По ирония на съдбата той е шофьор на ТИР.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на прокуратурата, съобщават от полицията.

Това е втора тежка катастрофа за младия мъж. Преди 10 години като кадрови войник от карловската 61-ва Стрямска бригада, на връщане от дискотека в Клисура, той прави тежко ПТП. В колата му се возят общо 4 души. На място загиват момче и момиче, а сестрата на загиналата дълго време е в кома.

Заради катастрофата, при която също е шофирал пил, Атанас е уволнен от военна служба. По-късно започва работа като международен шофьор.

Погребението му ще бъде утре от 14:00 в Иганово, където живее сега майка му, съобщи за Дарик кметът на селото Стефан Данчев.