Махат Сузана Николова от комисията за скъпите дупки
Махат Сузана Николова от комисията за скъпите дупки / снимка: Дарик Пловдив/архив

Зам.председателят на Общинския съвет от групата на ГЕРБ Сузана Николова трябва да бъде извадена от комисията, разследваща високите цени на дупките в район „Източен", заяви общинският съветник от БСП Тодор Кръстев. На следващата сесия той ще внесе предложение Николова, която е председател на комисията, да бъде освободена и на нейно място да бъде назначен някой друг.

Целта на тази комисия беше да разбере защо по времето когато Иван Тотев беше кмет на район „Източен" там ремонта на дупките е струвал 3 пъти по-скъпо отколкото в другите райони, допълни Кръстев. От създаването на комисията до сега са минали няколко и нищо не е свършено при положение, че това е работа за няколко дни, не скри гнева си общинският съветник.

Според Кръстев на Николова й е неудобно да разследва партийния си лидер Иван Тотев и затова работата на комисията не е стигнала до никъде.

Ако Общинският съвет реши да ме смени, няма да възразя, заяви за Дарик радио Сузана Николова. Тя обясни, че работата на комисията се бави, защото от районите и най-вече от община Пловдив не са изпратили документацията от конкурсите за запълване на дупки, коитo са им били поискани. Комисията не може да каже дали дупките в район „Източен" са 3 пъти по-скъпи ако няма база за сравнение, категорична бе Николова. Два пъти пращаме писма до районите с искане да изпратят долкументите и само „Тракия" и „Западен" се отзоваха, коментира още тя.