Лекарите се борят за живота на 2-годишно детенце, паднало от прозорец
Лекарите се борят за живота на 2-годишно детенце, паднало от прозорец / DarikNews.bg, архив

2-годишно момченце е настанено в Интензивното отделение на Клиниката по детска хирургия Пловдив с опасност за живота. Състоянието на детето, паднало от прозорец в Харманли, е критично, съобщиха от лечебното заведение за Дарик.

Момченцето е на апаратна вентилация. То е прието с тежки контузии на мозъка и белите дробове, счупен череп, разкъсан черен дроб и фрактура на лакътя, казаха още от УМБАЛ "Св.Георги".

Сигналът за инцидента с малчугана е станал снощи в 20,05 часа, съобщиха от полицията. Детето е намерено в безпомощно състояние на тревната площ зад жилищен блок на булевард „България” в Харманли.

Пристигналият незабано автопатрул е установил, че това е 2-годишно момче, живеещо в същия блок. Детето е транспортирано до ЦСМП Харманли, откъдето е траснпортирано до МБАЛ Хасково с фрактури на шийните прешлени, таз, основа на черепа, разхерметизиран бял дроб. От там е транспортирано до „Детска хирургия” Пловдив с опасност за живота.

От извършения оглед станало известно, че детето е било в стая заедно с дядо си, който излязъл и го оставил за малко само. Когато се върнал установил, че момченцето липсва, а прозорeцът е отворен с поставена под него табуретка. В жилището са били и майката и бабата на пострадалото дете.

Работата по изясняване на случая продължава, образувано е досъдебно производство.