Крадци си подариха за празниците лотарийни билети и кокошки
Крадци си подариха за празниците лотарийни билети и кокошки / netinfo

Бързо производство е започнато срещу 18-годишен пловдивчанин за кражба, съобщават от полицията. Вчера младежът бил хванат с откраднати 28 лотарийни билета от търговска верига на бул. “Шести септември” в Пловдив. С полицейска заповед извършителят е задържан за 24 часа в Четвърто РУ. Изяснява се съпричастността му и към други подобни посегателства.

Друг мъж пък е заподозрян в кражба на кокошки. Вчера в РУ – Карлово постъпил сигнал от 87-годишна жителка на село Каравелово, че в нощта срещу 16 декември от селскостопанска постройка в двора ѝ били откраднати 8 кокошки. При проведените оперативно издирвателни действия е установено, че автор на посегателството е неин 30-годишен съсед. По случая е започната предварителна проверка. Работата продължава под наблюдението на Районната прокуратура.

Взломна домова кражба разследват служителите на реда в Първомай. Вчера 62-годишна жена се оплакала, че за времето между 10:00 и 12:00 часа от жилището ѝ били откраднати 70 лева и 200 грама златни накити, след разбиване на входна врата. Образувано е досъдебно производство и работата на криминалистите продължава.