Коледен дух завладява Драматичния театър
Коледен дух завладява Драматичния театър / Пловдивски Културен институт

Първият по рода си Коледен концерт „Пловдивски Културен институт и приятели“ ще изпълни пространството на Драматичен театър- Пловдив на 21 декември (сряда) от 19:00 часа. В двучасовия спектакъл ще вземат участие едни от най-добрите танцьори и певци под тепетата, сред които невероятните хип-хопъри от най-голямото училище за съвременни танци в България THE CENTER, ефирните балерини от DS MAGNIFIQUE, както  и страхотните танцьори от първото по рода си у нас Студио за свободни танци DANCE TO THE MAX. Организаторите обещават още демонстрации на бразилското бойно изкуство Капоейра, народни, модерни, зумба и горещи латино танци, както и необикновен пантомима-етюд.

„В навечерието на Коледните празници, решихме да съберем на една сцена своя талантлив екип и да дадем възможност на всеки един от клубовете да представи пред публика резултатите от техния ежедневен труд в залата “, обясни директорът на Пловдивски Културен Институт и организатор на събитието, Марияна Стракова.

По думите й, все повече пловдивчани проявяват интерес към това да развиват своя талант или този на детето си.

„Залите на Пловдивски Културен Институт ежедневно са изпълнени с деца и млади хора, които спортуват, творят и развиват себе си. Като Европейска столица на културата, Пловдив трябва да стимулира този стремеж и да подпомага разгръщането на творческия потенциал в децата и подрастващите, предоставяйки възможности за публични изяви и популяризиране на организации, които работят в тази посока“, категорична бе директорката на Института.

Поради големия интерес към  концерта на 21 декември, билетите вече са изчерпани, но организаторите обещават съвсем скоро да зарадват пловдивчани и всички гости на града с нови и разнообразни събития.