Кола попадна в ров в Септември
Кола попадна в ров в Септември / снимка: Тина Соколова
Лек автомобил „Ауди 80“ потъна в необезопасен и необозначен изкоп на главния булевард в град Септември – „България“. А собственикът иска да съди общината и – евентуално – Специализираната прокуратура, по чието разпореждане е направен ровът, дълъг 3-4 метра, широк метър и половина и дълбок близо 2 метра.

Тази сутрин към 07:30 ч. 23-годишният Ангел Асенов пътувал от Септември към родния си град Ветрен. При завой надясно и разминаване с насрещен автомобил, движейки се плътно в своето платно, не видял дупката и пропаднал с колата си в нея. Казва, че пред нея имало и купчина пръст, която не позволявала да се прецени опасността.

кола Септември
netinfo

Подал сигнал на 112, а след 15 минути на мястото се отзовали полицаи от местното районно управление. Те направили оглед, проверили водача, който бил изряден, след което по своя инициатива повикали „Пътна помощ“ да извади возилото и казали на младежа да си ходи. Не съставили протокол за произшествието, въпреки че той поискал. А когато видели, че заснема трапа с автомобила в него и им казал, че ще си търси правата, го посъветвали да не се занимава и го нахокали да не снима.

Колата обаче се оказала със сериозни щети, затова Ангел я закарал в пазарджишки сервиз, чиито услуги ползва от години. Офертата за ремонт оттам е на стойност 708 лева. Водачът твърдо е решил да търси обезщетение за инцидента, съобщи на нарочна пресконференция адвокатът му Мануел Манчев. Което няма да е лесно, тъй като произшествието не е документирано. Доказателствата ще са снимките, както и показанията на няколко свидетели.

кола Септември
netinfo

Първоначално съдебният иск ще бъде срещу Община Септември. Като стопанин на пътя тя е имала задължението да обезопаси или обозначи опасното място. Впоследствие обаче е твърде вероятно атаката да се обърне срещу Специализираната прокуратура.

Вчера изпратени от не вещи лица са направили трапа, за да вземат проби от новоизградения водопровод във връзка с разследването срещу кмета Марин Рачев, което започна в началото на тази година. Изкопните дейности обаче не били съгласувани с ВиК, EVN и телекомите. Стигна се до прекъсване на магистрален кабел, след което половин квартал остана без интернет и телефони.

кола Септември
netinfo

Ангел и защитникът му поискаха чрез медиите да зададат няколко важни въпроса. Първият е кой и кога е изкопал трапа насред главната улица в общински град? Вторият – защо опасното място не е обозначено, за да може водачите да предположат, че трябва да намалят скоростта, да спрат, да заобиколят? Още повече, че е след завой и няма видимост. Освен това – докога ще стои изкопът така, без сигнални ленти и съответните знаци? И не са последно място – защо не е съставен протокол, с който пострадалият да може да търси правата си?

кола Септември
netinfo