/ ThinkStock/Getty Images
Мощи на Света Марина идват за храмовия празник
101992
Мощи на Света Марина идват за храмовия празник
  • Мощи на Света Марина идват за храмовия празник
Въпреки уверенията на Пловдивската митрополия, че мощите на светата великомъченица Марина, които бяха  донесени вчера за храмовия празник на едноименната митрополитска църква в града на тепетата ще бъдат достъпни и през нощта за поклонение на миряните, това не е било така.

Мощи на Света Марина идват за храмовия празник

За това алармира пред Дарик пловдивчанка, отишла е в 2:00 часа през нощта в митрополитския храм „Света Марина“. На място се оказва, че църквата е била затворена, а миряните са били спирани от полицейски и служители на общинска охрана.

Традиционно тържествено, както винаги протичат подобни събития, вчера мощите на светата великомъченица Марина бяха донесени в Пловдив от Негово Високопреосвещенство митрополита на Халкида Хризостом за храмовия празник на митрополитската църква, носеща нейното име.

В сайта на Митрополията се съобщава, че светите мощи ще бъдат изложени в храма за поклонение, освещение и благословение на вярващите, а през трите дни - 16, 17 и 18 юли, митрополитската църква „Света Марина” ще бъде отворена непрекъснато - и през нощта, за да могат да се поклонят и докоснат до светинята всички, които пожелаят.

Честит имен ден на Марин, Марина и Маринела! (ВИДЕО)

В 2:00 часа през нощта обаче храмът се оказва затворен и никой не обяснява на отишлите на място миряни защо. Дима Стоева отива точно на тази дата, защото преди години на този ден претърпява успешна операция.

Пловдивчанката е изключително разочарована, оказва се обаче, че пред вратите на църквата са останали и още хора. Засега никой от Митрополията не отговаря на обажданията на Дарик.

Чуйте повече в звуковия файл: