/ Дарик Пловдив
Футболен клуб „Локомотив“-Пловдив усилено се подготвя за участие в „Лига Европа“. Това стана ясно от среща на кмета Иван Тотев с президента на черно-белите Христо Крушарки и административния директор Атанас Узунов.

Каква ще е съдбата на пловдивските стадиони?

За целта ще бъдат извършени ремонтни дейности на стадион „Локомотив“, съгласно дадени миналата седмица предписания на представители на УЕФА, които на място разгледаха състоянието на съоръжението. След като бъдат изпълнени указанията, стадион „Локомотив“ ще може да домакинства срещи от втори предварителен кръг.

ОбС одобри: Дават на Локото стадиона и терен за спортна база в "Тракия"

Според Атанас Узунов, стадионът може да вземе категория 3, с което при евентуално класиране отборът ще играе и в редовните кръгове.

„На следващата сесия на Общинския съвет ще внесем предложение за предоставяне на целеви средства в размер на 50 000 лв. на футболен клуб „Локомотив“ за подготовка на базата и изпълнение на указанията, дадени от УЕФА“, посочи кметът Иван Тотев.

Общината дава на Локомотив Пловдив стадиона и терен от 20 дка на концесия  

Той допълни, че решението ще бъде с предварително изпълнение, което ще даде възможност на футболния клуб да започне работа веднага.