Карлово получи близо половин милион лева за щетите от пороите
Карлово получи близо половин милион лева за щетите от пороите / снимка: dariknews.bg/архив
Карлово получи близо половин милион лв за щетите от пороите
76576
Карлово получи близо половин милион лв за щетите от пороите
  • Карлово получи близо половин милион лв за щетите от пороите

Близо половин милион лева получи община Карлово от държавата за ремонт на улични настилки, които бяха разбити от пороите през пролетта и лятото. По 2 от обектите вече се работи, съобщи за Дарик зам.-кметът на общината Данка Зидарова – Люртова.

С общо 466 103 лв. ще се ремонтират 13 улици – 6 в с. Розино, по 2 в карловския квартал Сушица и в с. Столетово, по 1 в Карлово, Клисура и с. Соколица. Ще се възстановява изцяло асфалтовата настилка, а там, където тя липсва, ще се поставят пътни ивици, обясни зам.-кметът. (Чуйте подробности в прикачения файл)

Това е първият транш за възстановяване на обекти, пострадали от обилните валежи тази година, посочи г-жа Люртова. Общо 1,2 млн. лв поиска Карлово от Междуведомствената комисия по възстановяване и подпомагане, за да отстрани щетите от пороите, които се изсипаха тази година над общината.

Общо 7 силни пороя паднаха в района от април до края на септември, като причиниха локални наводнения и сериозни поражения върху инфраструктурата, общински и частни сгради.