Пловдивският митрополит Николай с призив към вярващите да обединят молитвата си и да казват всяка вечер в 21.00 ч. "Отче наш"
Камбаните на пловдивските храмове ще бият всяка вечер за българските медици до края на месец март. Това се казва в призив на Пловдивския митрополит Николай към миряните от епархията.  

В обръщението си владиката апелира към пловдивчани да обединят молитвата си и всяка вечер, в 21.00 ч. да казват "Отче наш", за да призоват цит. "Божията милост, снизхождение и избавление от злото."

Митрополитът разпорежда всяка вечер от 21.00 до 21.15 часа, до края на месец март, всички църковни камбани в Пловдивска епархия да бият в знак на подкрепа на всички лекари, медици, и медицински лица, които неуморно полагат грижи за боледуващите и страдащите. 
   
"Братя и сестри, времето на всеобщото бедствие, което Господ допуска и което съвпада с времето на Великия пост, следва да бъде осмислено от нас в духовен план. Нека то да бъде за нас време на покаяние и смирение. Но не и на униние, на страх, на малодушие и ропот. Всички сме в Божиите ръце. И времето на земния ни живот, и часът на смъртта, и здравето, и болестта – всичко се отмерва от премъдрия Божи промисъл за света и човека.  Да не забравяме Господните слова: „Всичко, що поискате в молитва с вяра, ще получите. И каквото поискате от Отца в Мое име, ще го направя, за да се прослави Отец в Сина…. и, Ако поискате нещо в Мое име, Аз ще го направя“, се казва още в призива на дядо Николай.