район Централен
район Централен / netinfo
Георги Стаменов кани екипа на филма в Пловдив и избира въпросите към пловдивчани, за да акцентира върху парк „Бунарджика“, културата и неповторимия дух на града
Лидия Генева и Янко Кафалиев са имената на печелившите от томболата на „Централен“, които печелят две покани за двама за специалната прожекция на филма „Дъвка за балончета“ и среща с екипа: Станислав Тодоров – Роги, режисьор на филма, Теодора Духовникова и Иван Юруков и техните колеги, сценаристи и организатори от София.

Събитието ще се състои три дни след националната премиера - на 11 декември, в кино „Арена“. На срещата с екипа в 20.00 ч. могат да заповядат всички, които имат интерес да срещнат българските артисти и да се снимат с тях.

“Дъвка за балончета” разсмя и разплака над 600 гости на премиерата си

Георги Стаменов и екипът му решават да се впуснат в организацията на това събитие, тъй като считат, че в „Централен“ жителите пазят и се гордеят с миналото на града. Въпросите, свързани с 80-те години на миналия век, са избрани съвместно с автора на „Пловдивски алманах“, Димитър Райчев, който също ще бъде гост на събитието

„Годините на 80-те са символ на няколко поколения. Те носят свой собствен дух. Благодаря на екипа на филма, че ще направят подарък и на град Пловдив с гостуването си“, коментира Георги Стаменов. 

“Дъвка за балончета”, който излиза по кината на 8 декември припомня най-доброто от романтичния жанр, останал на заден план в българското кино през последните десетилетия.

Освен любовна история, лентата разказва за децата на 80-те години, които пораснаха с Некерман, колекциите картинки от дъвки и стрелбата с фунийки. Действието се развива паралелно между 1988 година и настоящето и проследява съдбата на четири хлапета.