Изправят пред съда мъж, купил мотор с 2500 фалшиви евро

Изправят пред съда мъж,  купил мотор с 2500 фалшиви евро
Изправят пред съда мъж, купил мотор с 2500 фалшиви евро / МВР

24-годишен мъж от София се изправя днес пред магистратите от Окръжният съд в Пловдив за това, че съзнателно е вкарал в обръщение фалшиви 2500 евро, опитвайки се да купи с тях мотоциклет „Ямаха“ и после попречил на полицейски служители да го арестуват.

На 23 август, миналата година, подсъдимият Майкъл Дж. позвънил на мобилния телефон на мъж от Асеновград във връзка с обява за продажба на мотоциклет  „Ямаха”. Казал му, че иска да го купи като подарък за брат си и тъй като се прибира от Италия, разполагал с евро. Попитал дали може да плати мотоциклета с 2500 евро.

След насрочена между двамата среща, те отиват да огледа мотоциклета. Обвиняемият, без да го изпробва, казал, че му харесва и ще го купи. Обяснил, че от шест години пребивава в Италия, където работел като футболист във втория отбор на Палермо. Другият мъж, който е свидетел по делото, владеел италиански език и се опитал да го заговори, но Майкъл не му отговорил и дума. Извадил 25 броя фалшиви банкноти с номинал по 100 евро. Продавачът се усъмнил в истинността на банкнотите и ги дал на брат си да ги огледа.

След проверката на машина за банкноти на близка бензиностанция, както и при собственик на чейнч бюро бил подаден сигнал на телефон 112 за фалшивите банкноти. След минути пред заведението спрял полицейски патрул, но когато служителите тръгнали към Майкъл Дж., за да установят самоличността му, той побягнал и оказал яростна съпротива в опита да го задържат, като се дърпал, ритал с крака и истерично крещял, опитвайки се да се отскубне.

Това е първо заседание по делото.