/ DarikNews
Изправят дъщерята на цар Киро на съд по бързо производство за наркотици, съобщиха от окръжната прокуратура в Пловдив. Магистратите  внесоха в съда обвинителен акт спрямо 46-годишната Събка Рашкова за държане, с цел разпространение, на 2054 грама хероин на стойност 184 921 лева.

Арестуваха известен дилър на дрога в Столипиново (СНИМКИ)

 
Събка беше арестувана на 24 февруари 2020 г., в гр. Пловдив, когато се връщала от Свиленград.  

Задържаха дъщерята на Цар Киро с два килограма хероин (ВИДЕО)

По делото е установено, че на 24 февруари 2020 г. Рашкова влязла с лек автомобил, марка „Мерцедес“ от Република Турция в Република България и отседнала в казино в гр. Свиленград. По-късно се обадила на племенника си, като му обяснила къде се намира и поискала от него да се срещнат в града и да я върне в гр. Пловдив, където живеела. Дъщерята на цар Киро обяснила, че е употребила лекарства и не е в състояние да управлява автомобила си. Той се съгласил.

Около 18,25 часа при полицейска акция на служителите на ОД на МВР – Пловдив, лекият автомобил, марка „Мерцедес“, в който на дясната седалка пътувала Събка, бил спрян за проверка край гр. Пловдив, близо до транспортен възел „Войводиново“. При извършения обиск на Рашкова, под горните дрехи, обвити около тялото й, са били открити и иззети пет пакета, облепени с кафяво тиксо, съдържащи хероин с общо нетно тегло – 2054,68 грама на обща стойност 184 921,20 лева, както и два броя мобилни телефони „Айфон“.  Тя е заявила, че наркотичните вещества са нейни. 

Дъщерята на Цар Киро остава в ареста, можела да повлияе на свидетели (СНИМКИ)        

По делото са изготвени експертизи, разпитани свидетели и др. Събка Рашкова е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ от 28 февруари 2020 г. 

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което е обвинена, е от 3 до 12 г. „лишаване от свобода“ и глоба от 10 000 лв. до 50 000 лв.