/ DarikNews.bg
Събка Рашкова заяви, че съжалява, била в тежка депресия
Пловдивският окръжен съд остави в ареста дъщерята на Кирил Рашков Събка Рашкова, която бе арестувана в началото на седмицата с над 2 кг хероин около кръста й. 

47-годишната ромка бе доведена с белезници в съдебната зала, увита с шал и забрадка, за да не бъде снимана от журналистите. Тя настоя да не бъде снимана и в съдебната зала.

DarikNews

Спрямо нея прокуратурата е повдигнала обвинение за това, че  на 24 февруари е била спипана с 2054,68 грама от наркотика, чиято стойност е около 185 хиляди лева. Според прокуратурата за това престъпление законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода от 5 до 15 години и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

Задържаха дъщерята на Цар Киро с два килограма хероин (ВИДЕО)

Пред съда Събка заяви, че много съжалява. Пред прокуратурата тя е признала, че е държала наркотика, но не обяснила откъде го е взела. Но в съдебната зала стана ясно, че Рашкова се връщала от Турция и от Свиленград се обадила на племенника си Георги Рашков, да дойде да я вземе оттам, тъй като била в тежко състояние и на тежки лекарства, заради които не можела да шофира. На връщане в Пловдив двамата били закопчани, а дрогата била намерена в колан около кръста ѝ. 

Дъщерята на Цар Киро помоли да бъде пусната от ареста, тъй като била с дискова херния и тежка депресия. Тя представи амбулаторни листове от 2015 година за тези заболявания. 

Съдът обаче я остави в ареста, като се мотивира с това, че е налице обосновано предположение за авторството на деянието, което е за тежко престъпление - държане на наркотици в особено големи размери. Тъй като по делото липсват доказателства, че Събка е наркозависима, съдът направи извод, че хероинът е държан с цел разпространение. 

DarikNews

Според съдебния състав няма опасност Рашкова да се укрие, но съществувала опасност да извърши друго престъпление. Имало опасност и да повлияе на евентуалните свидетели, ако е на свобода. В съдебната зала стана ясно, че жената е осъждана, въпреки че вече е реабилитирана. 

Определението не е окончателно и подлежи обжалване пред Апелативен съд-Пловдив