Ина Филипова: Ако до седмица бул. „България” не бъде пуснат, викам полиция
Ина Филипова: Ако до седмица бул. „България” не бъде пуснат, викам полиция / dariknews.bg/ Архив
Ина Филипова: Ако до седмица бул. „България” не бъде пуснат, викам полиция
32351
Ина Филипова: Ако до седмица бул. „България” не бъде пуснат, викам полиция
  • Ина Филипова: Ако до седмица бул. „България” не бъде пуснат, викам полиция

Ако до 15-ти септември сутринта северното платно на бул. „България" не бъде довършено, викам полиция, за да присъстват докато майсторите премахнат бетонните камъни, които пречат на автомобилите да преминават. Това се закани кметът на район „Северен" Ина Филипова заради замразените от вече почти месец ремонтни дейности в участъка от колелото на панаира до ул. „Победа". Тя бе категорична, че въпреки че отсечката е проходима, движението е изключително затруднено, пречи се на обслужването и комуникацията в целия град.

Позволявам си да кажа това в медийното пространство, заради отказите на кмета и общинските съветници да разговаряме или ми дадат думата на вчерашната сесия, обяви районният кмет. 

Причина за преустановените ремонтни дейности по северното платно на бул. „България" са липсата на средства, въпреки одобрените разчети на разходите в проекта. Техниката и машините са вдигнати от булеварда вече трета седмици и не се работи.

Ина Филипова обяви, че на 1 септември е изпратила писмо до главния архитект на общината Христина Иванова. От там обаче получих само устен отказ да ми бъде отговорено писмено, коментира райкметът и допълни, че все пак ще очаква отговор още седмица, както го изисква Законът за достъп до обществена информация, след което ще реши какви действия ще предприеме.