Гледат мярката на наркотрафиканта Куйович при драконовски мерки за сигурност в Пловдив
Гледат мярката на наркотрафиканта Куйович при драконовски мерки за сигурност в Пловдив / netinfo

Пловдивският апелативен съд ще гледа жалбата на сръбския наркобос Будимир Куйович срещу задържането му под стража днес преди обед. Той ще бъде конвоиран от Стара Загора до Пловдив при изключителни мерки за сигурност, а съдебният процес ще бъде при закрити врата заради секретната информация от използваните по време на разследването специални разузнавателни средства.

Куйович беше арестуван по обвинение за трафик на 60 килограма хероин през турско - българската граница на 30 декември. Задържането му стана на паркинга на хотел „Санкт Петербург” при съвместна операция на ГДБОП в Пловдив, Стара Загора и Хасково.Той е оказал съпротива и е ранил пловдивски полицай, заради което прокуратурата подготвя ново обвинение срещу него.

39-годишният сърбин, сочен за наследник на бизнеса на застреляния Фатик, е влизал в страната многократно с фалшив български паспорт. Заради издаването на пълен набор на неистински паспорт, лична карти и шофьорска книжка на престъпника в МВР избухна грандиозен скандал. Миналата седмица вътрешният министър Румен Петков наказа дисциплинарно шестима полицаи от Разград заради издадения фалшив паспорт на сръбския наркотрафикант. Заради разработката „Куйович” си отиде бившият главен секретар на МВР Илия Илиев. Името на наследника му - Валентин Петров, бивш директор на РДВР Пловдив, беше замесено от отстранения от длъжност заместник - директор на ОДП - Разград Тодор Димов в каналите за амфетамини и хероин.

В ареста с постоянни мерки за неотклонение са 41-годишния Николай Писков от Стара Загора, бившия митничар Михаил Янков и столичния бизнесмен Стойко Дойчев. Срещу тях е повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група, държане и контрабанда на наркотици, под ръководството на Будимир Куйович.