Гласуваха ЗА „Баня голф енд спа ризорт”
Гласуваха ЗА „Баня голф енд спа ризорт” / netinfo
Община Карлово да образува съвместно акционерно дружество със софийската фирма „Баня голф енд спа ризорт” за изграждане на голф игрища, развитие и разширение на спортните съоръжения в Баня и изграждане на вилно селище, решиха общинските съветници в Карлово.

Повече от 4 часа продължиха дебатите по темата на днешната извънредна сесия. Общината влиза в смесеното дружество „Спортен комплекс Баня” АД с апорна вноска от 1120 дка общинска земя и спортни имоти или 34% от акционерния капитал на дружеството, който е в размер на 37 млн., 150 хил. лв. От своя страна фирма „Баня голф енд спа ризорт” се ангажира да инвестира 60 млн. евро в района и да разкрие 400 работни места.

„Имаме парите за инвестицията и ще оправдаем очакванията на хората”, каза след заседанието Христо Андреев - акционер „Баня голф енд спа ризортс”. Той обяви, че фирмата ще огласи от къде идват средствата на дружеството по- късно.

Пред съветниците в залата бе прочетено писмо от прокуратурата, в което се препоръчва в бъдещия дружествен договор да залегнат клаузи, защитаващи общинската собственост. Присъстващите на сесията жители на Баня аплодираха решението, но имаше и такива, които бяха против вземането му от настоящия общински съвет, тъй като мандата му изтича.

С приемане на решението за смесеното дружество отпадна гласуването на другите две предложения - на ексбанкера Христо Данов и „Роуз вали инвестмънт”.