/ Искра Койчева
Четири зам.-председатели ще има пловдивския ОбС. Това са бившият депутат от ГЕРБ Стефан Дедев, Евелин Парасков от „Съюз за Пловдив“, Димчо Петров от ВМРО-БНД и Николай Бухалов от „Кауза Пловдив“.

Александър Държиков е новият председател на Общинския съвет в Пловдив (СНИМКИ/ВИДЕО)

На днешната сесия бяха избрани и съставите на постонните комисии към местния парламент. Начело на правната застава Йордан Илиев от ГЕРБ, на здравната - д-р Веселка Христамян от ДБ, на културата - Стефан Послийски от ВМРО, на устройство на територията - Добромира Костова от ДБ, на образованието - Едуард Сарафян от „Кауза Пловдив“, на бюджета - Ангел Славов от ГЕРБ, на екологията- Иван Вичков също от ГЕРБ,  на транспорта Златин Велев- отново от ГЕРБ и на общинска собственост - Стефан Дедев, пак от ГЕРБ.  

Рокади в ОбС на Пловдив, девет се отказват от мандатите си

По време на заседанието съветникът от ВМРО Стефан Послийски отправи питане относно дейността на фондация „Пловдив 2019“. Кметът на Пловдив Здравко Димитров отговори, че промени в УС на фондацията  ще има съвсем скоро, но не пожела да ги каже.

Как се разпределят местата в Общинските съвети в София, Варна и Пловдив? (ВИДЕО)

Градоначалникът добави още, че е време малките автобуси от масовия градски транспорт на Пловдив, да бъдат подменени с големи. Очаква се до дни на среща с превозвачите казусът да бъде обсъден.