/ DarikNews.bg, архив
Централната избирателна комисия (ЦИК) обяви официално разпределението на мандатите в 44-ото Народно събрание. Както вече ви информирахме, 11-ият мандат за Пловдив град отива при „Обединени патриоти“в лицето на Александър Сиди. Така ГЕРБ вкарва в новия Парламент 5 народни представители, БСП - 3, "Обединените патриоти" - 2, ВОЛЯ1.

В областта 4 мандата са за партията на Бойко Борисов, 4 - за левицата, 1 - за "Обединените патриоти", 1 за ДПС и 1 за ВОЛЯ.

Депутати на ГЕРБ от Пловдив ще бъдат Бойко Борисов, Спас Гърневски, Менда Стоянова, Вежди Рашидов и Атанас Ташков. Ако лидерът на ГЕРБ избере да стане депутат от София,  в Парламента влиза шестият в листата на ГЕРБ Пловдив Димитър Лазаров.

БСП ще има 3-ма депутати - проф. Иво Христов, доц. Георги Иванов и Теодора Халачева.

Депутати в 44-тото народно събрание от КП “Обединени патриоти“ от Пловдив ще са бившият кмет на Пловдив Славчо Атанасов и вторият в листата на патриотите - общинският съветник Алексанър Сиди.

ВОЛЯ на Веселин Марешки вкарва в Парламента Нина Миткова.

От Пловдив област депутатите на ГЕРБ ще са 4ген. Константин Попов, Запрян Янков, Младен Шишков и д-р Христо Грудев.

4-ма ще са и депутатите на БСП от областта - Георги Търновалийски, Манол Генов, бившият футболист Димитър Георгиев и Веска Ненчева.

От пловдивска област в новия парламент влизат и народните представители от КП “Обединени патриоти”, ДПС и ВОЛЯБорис Ячев, Джевдет Чакъров и Елена Аксиева.

4-ма са общинските съветници от Пловдив, които ще седнат за първи път на депутатската банка.


Моят приоритет е Пловдив. Вече 27 години работя за града и ще продължа да правя това“, заяви Спас Гърневски от ГЕРБ.

Спас Гърневски
Искра Койчева, Дарик Пловдив

Приоритетите ми ще са свързани с образованието на младите хора, с професионалната им реализация и създаването на стажантски програми в реални условия. Ще настоявам да бъде осигурено липсващото държавно финансиране за Пловдив 2019“, каза 25-годишната Теодора Халачева от БСП.  

Теодора Халачева
Искра Койчева, Дарик Пловдив

За отпускането на пари за реализацията на проекта „Модър - Царевец" и премахването на ж.п. линията в центъра на Пловдив ще настоява досегашният съветник от ВМРО Александър Сиди от „Обединените патриоти“.

Александър Сиди
Искра Койчева, Дарик Пловдив

„Като народен представител ще работя за възраждането на земеделието и животновъдството в областта“, категоричен беше общинският съветник Димитър Георгиев от Земеделски съюз "Ал. Стамболийски“, който влиза в състава на 44-я Парламент от  коалиция „БСП за България“.

Димитър Георгиев
Искра Койчева, Дарик Пловдив

На национално ниво ГЕРБ печели 95 мандата, БСП- 80, “Обединени патриоти“ - 27, ДПС - 26 и ВОЛЯ -12.