/ МВР
Пловдивската районна прокуратура предаде на съд двама мъже за наркотици, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-Пловдив.

Арестуваха двама пловдивчани с 4 кг марихуана

Единият,е задържан от полицията на 31 август миналата година, на пътя Пловдив-Карлово. Полицаите спрели шофьор на "Мерцедес" за проверка и при обиск намерили в панталона му две топчета марихуана.

По-късно при претърсване в дома на мъжа в пловдивското село Борец са намерени и иззети други 350 грама марихуана. По време на разпитите арестуваният се признал за виновен. От прокуратурата са внесли обвинителен акт в съда срещу него.

След спецоперация: Задържаха трима души с голямо количество наркотици
 
Районните магистрати под тепетата са внесли още един обвинителен акт - срещу 30-годишния мъж от Дълго поле. На 5 август униформени нахлули в дома му и намерили в двора малка плантация от марихуана.

При обиските от него и от дома му са били иззети 3,5 грама марихуана и 5 растения канабис с тегло около 35 грама, като общата стойност на иззетия наркотик е 208 лв. 

Задържаха мъж и жена с наркотици

Срещу мъжа било образувано досъдебно производство. По делото е извършена химическа експертиза, разпитани са и свидетели. 

След спецакция: Задържаха мъж с голямо количество амфетамин и екстази

Предстои Районният съд в Пловдив да насрочи заседания по двете дела.