Drawing Day
Drawing Day / netinfo
За девета поредна година Пловдив повежда Националната инициатива „Drawing Day, България, да рисуваме заедно!“. 20 града ще видят рисунките на включилите се в масовото рисуване и още хиляди в Интернет. Мястото е Цар-Симеоновата градина от 10:00 до 12:30 часа., а ако вали, рисуването ще е в Детския отдел на НБ „Иван Вазов“ в Пловдив.

Това е ден, в който всеки може да покаже на другите, че вярва в уменията си да създава красота, да споделя и да се чувства свободно, а това дава надежда за по-добро бъдеще, казват организаторите.

Инициативата ще се проведе още и в Бургас, София, Пазарджик, Труд, Стамболийски, Искра, Царацово, Лясковец, Благоевград, Силистра, Троян, Казанлък, Раковски, Варна, Свищов, Павликени и други.

Идеята на Международната инициатива е да се създадат 1 000 000 рисунки за един ден. Всеки може а рисува. Създателят на идеята е Mick Gow, който през 2011 г. напечата и книга, в която има и две български рисунки – от Пловдив и Велико Търново.

Сега творбите могат да ‘пътуват’ по градовете или виртуално чрез социалните мрежи, но най-хубавото е, че се събираме заедно и общуваме чрез изкуството – без значение от възраст, пол и разбирания, казва пловдивчанката Мария Петрова - създател и координатор на събитието за цяла България. 

Темата, която ни събира е „Свободна България”. През годините сме рисували за: правата на децата, България в ЮНЕСКО, приказките, гората, слънцето, щастието, равенство и Европа, допълва Петрова.

Drawing Day
netinfo

Центърът за работа с доброволци към НБ „Иван Вазов“ и „Лео клуб – Пловдив” ще посрещнат желаещите да нарисуват своята картина.

Петър Зехтински – директор дирекция „Спорт и младежки дейности” Община Пловдив и Димитър Минев /директор на НБ „Иван Вазов“/ ще връчат награди на ВСИЧКИ участници в импровизираната изложба от 12:30 ч., която участниците сами ще подредят. После творбите ще могат да се видят в Детски отдел, както и в Интернет. 

ВХОД: СВОБОДЕН за всички, които обичат да рисуват!!! Материалите са осигурени!!!

Да си направим един прекрасен празник - рисувайки ЗАЕДНО с приятели, близки и непознати!!!